Steak med knuste kartofler og salat

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du steak med knuste kartofler og salat

4 personer

* 10 rødløg, ca. 1000 g
* 10 dl lys eddike
* 200 g sukker eller 1 dl akaciehonning
* 2 spsk. havsalt
* 800 g små fine kartofler
* Havsalt og kværnet sort peber
* 200 g blandede salater, fx hjertesalat, spæd spinat og feldsalat
* En håndfuld brøndkarse
* 4 modne grønne tomater
* 4 kalvesteaks, ca. 125 g pr. stk., mørbrad, filet eller tyksteg
* 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
* 2 tsk. smør

Dressing

* 2 spsk. dijonsennep
* 1 dl hvidvinseddike
* 4 dl ekstra jomfruolivenolie
* Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du steak med kartofler

* Skær rødløgene i fine både.
* Bland eddike, sukker/honning og salt i en bøtte, og kom løgene ved.
* Ryst og vend godt. (De syltede løg kan spises efter ca. 20 min., men de kan også trække i længere tid på køl).
* Skrub og kog kartoflerne møre.
* Skyl og slyng salater og brøndkarse.
* Skær de modne grønne tomater.
* Dup kødet tørt, varm olien op på en pande, kom smør ved, lad det bruse op, steg kødet ca. 4 min. på hver side afhængigt af tykkelsen. Mærk med en finger: jo blødere - jo rødere!
* Krydr undervejs med salt og peber.
* Pisk dressingen.
* Anret steaks med knuste kartofler (giv dem et let tryk med en stor ske), salat og brøndkarse.
* Hæld 1 spsk. dressing og 2 spsk. syltede rødløg hen over salaten på hver tallerken.

Steak med knuste kartofler

Steak med knuste kartofler