Rødbede-falafler i spidskålswraps

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du rødbede-falafler i spidskålswraps

Rødbedefalafler

4 pers.

Falafler, 20 stk.

* 200 g tørrede kikærter
* 200 g rødbeder
* 2 spsk. tahin, sesampasta
* 2 spsk. Citronsaft
* 5 forårsløg
* 3 fed hvidløg
* 1 bundt bredbladet persille
* 1½ tsk. spidskommen
* 1½ tsk. havsalt
* Sort peber, friskkværnet
* 1 dl boghvedemel
* 1 dl havregryn
* 1 tsk. bagepulver

Avocadocreme

* 1 avocado
* 1 dl skyr
* 1 lille fed hvidløg, knust
* Havsalt
* Sort peber, friskkværnet

Til servering

* 4 spidskålsblade, gerne røde
* 2 håndfulde salatmix
* 2 gulerødder, strimlede
* 1 håndfuld bredbladet persille
* 1 spsk. sesamfrø, sorte

Sådan laver du rødbedefalafler med tilbehør

* Sæt de tørrede kikærter i blød i vand 10-12 timer i forvejen. (Du kan ikke bruge kikærter på dåse).
* Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem ved 180 gr. i 45 min., til de er møre.
* Blend rødbederne med de øvrige ingredienser, bortset fra mel, gryn og bagepulver. Tilsæt mel, gryn og bagepulver, og blend igen.
* Form 20 falafler. Bag dem i 20-25 min. ved 200 gr., til de er sprøde og let gyldne.
* Lav avocadocremen ved at blende alle ingredienserne sammen.
* Anret kuglerne på 4 kålblade med salatmix, gulerod, persille, sesamfrø og 1 spsk. avocadocreme i hver.