Paleolasagne (squash)

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

sådan laver du paleolasagne med squash

4 personer

Paleolasagne

“Lasagneplader”

  • 3 squash

Kødsovsen:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 gulerødder
  • 250 g champignoner
  • 2 løg
  • Salt og peber
  • Evt. spidskommen

Bechamelsauce:

  • 250 ml fløde
  • 100 g revet pecorino- eller parmesanost
  • Ca. 1 tsk. revet muskatnød

Fremgangsmåde

Først skæres squashen i tynder skiver:

squash i skiver

Et rigtig godt tip er, at man salter squashene og lægger dem i et fad, for at trække det meste af vandet fra dem. Som det ses her:

saltet squash

Når de har trukket en halv times tid med salt, skal vandet vrides fra. Dette kan eventuelt gøres i et viskestykke:

Dræning af squash

Kødsovsen:

kødsovsen

kødsovsen med grøntsager

Bechamelsovsen er nem. Varm fløden (jeg brugte 38 % fløde) i en kasserolle og tilsæt osten, når fløden er begyndt at boble. Når osten er smeltet, smages saucen til med muskatnød, salt og peber.

bechamelsauce

Rækkefølgen ser således ud:

  • Kødsovs
  • Squashskiver
  • Bechamelsauce
  • Ost
  • Kødsovs
  • Squashskiver
  • Bechamelsauce
  • Ost

Paleo-lasagnen bages i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til squashen har en tilpas konsistens og osten er begyndt at brune.

Paleolasagne