4 personer
Burgerbollerne
* 2 rødbeder
* 6 gulerødder
* 3 persillerødder
* 5 æg
* salt
* peber
* 2 spsk sesamfrø
Fyld
* 500 g hakket oksekød
* 2 spsk olie
* salt
* peber
* 2 avocadoer
* 1 fed hvidløg
* ½ agurk
* 2 tomater
* salat
Skræl rødbeder, gulerødder og persillerødder, og riv dem på et rivejern. Rør de revne rodfrugter sammen med æg, salt og peber.
Form blandingen til halve "burgerboller" på en bageplade med bagepapir. Brug evt. en madring, så de bliver flotte runde (så er det også nemmere at presse dem sammen.) Drys sesamfrø på halvdelen af "bollerne".
Bag i ovnen ved 180 grader i 35 minutter.
Fyldet til paleo-burgerne:
Form kødet til bøffer og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i olie på en pande.
Skær agurker og tomater i skiver, og skyl salaten.
Skær avocadoerne over på langs og fjern stenene. Skrab det grønne frugtkød ud med en ske, og mos det med en gaffel. Rør det sammen med finthakket/revet hvidløg og smag til med salt og peber.
"Byg" din paleo-burger med avocadomos på "indersiden" af hver burgerbolle og læg agurk, tomat og salat samt en bøf imellem.