Kyllingfilet i ovn med grøntsager

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du kyllingfilet I ovn med grøntsager

Kyllingfilet

4 personer

Marineret kyllingefilet

* 4 kyllingefileter
* 2 fed hvidløg
* 4 spsk sojasauce
* 2 spsk olie
* peber

Grøntsager

* 1 spidskål (stort)
* 8 gulerødder
* 2 bdt forårsløg
* 4 fed hvidløg
* 8 dl grøntsagsbouillon
* 3 spsk sojasauce

Serveringsforslag

* ris
* nudler

Forvarm ovnen til 220 grader.

Bank den tykke del af kyllingefileterne lidt tyndere med håndfladen, så kødet har samme tykkelse over det hele. Skær nogle ridser i kyllingen - så har marinaden nemmere ved at trænge ind i kødet.

Pil hvidløg, og pres det. Rør det sammen med sojasauce og olie, og krydr med peber. Vend kyllingefileterne godt rundt i marinaden. Lad dem stå og marinere, imens grøntsagerne forberedes.

Skyl spidskål, og skær den i både - behold stokken på, så bådene kan hænge sammen. Skræl gulerødder, og skær dem i mundrette bidder. Skyl forårsløg, og snit dem groft. Gem evt. lidt af den grønne del til servering. Kom alle grøntsagerne op i et ildfast fad.

Pil hvidløg, og pres det ned i grøntsagsbouillonen. Tilsæt sojasauce (til grøntsagerne), og rør rundt. Hæld saucen over grøntsagerne i fadet, og læg de marinerede kyllingefileter ovenpå.

Sæt fadet i ovnen, og steg det i ca. 25-30 minutter, til kyllingefileterne er gennemstegte, og grøntsagerne er møre. Kom evt. stanniol over fadet, hvis grøntsagerne begynder at blive for mørke i kanterne.

Servér retten for sig selv eller med f.eks. ris eller nudler til.