Koteletter i fad

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du koteletter i fad

Koteletter

4 personer

* 500 g champignoner
* 4 løg
* 2 fed hvidløg
* 8 peberfrugter
* 4 spsk olie
* 4 svinekoteletter
* 4 spsk paprika eller efter smag
* 2 spsk tomatpuré
* 1 ds hakkede tomater
* salt
* peber
* evt. persille til drys

Rengør champignonerne, og hak dem groft. Pil løg og hvidløg, og hak dem. Skyl peberfrugterne, og skær dem i tern.

Tip: Grøntsagerne kan evt. hakkes groft i en minihakker eller foodprocessor (dog hakker jeg champignonerne med håndkraft).

Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem i halvdelen af olien ved høj varme på en stor pande. Tag dem derefter af panden, og læg dem på en tallerken eller bare direkte i fadet.

Steg champignonerne på panden i resten af olien ved høj varme, til de har afgivet deres væske. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det stege med et par minutter.

Tilsæt peberfrugterne, og steg yderligere et par minutter. Rør jævnligt i grøntsagerne, så de ikke brænder på. Skru ned på middel varme, tilsæt paprika, og lad det simre et par minutter, så væsken fra grøntsagerne "koges væk".

Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og rør godt rundt. Smag den sunde grøntsagssovs til med salt og peber og evt. mere paprika.

Hæld sovsen i et fad og tryk koteletterne godt ned i sovsen - eller hæld sovsen over koteletterne i fadet (det ser måske ikke så flot ud, men så holder kødet sig mere saftigt).

Bag det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter (afhængigt af ovnen).

Drys evt. med lidt persille ved servering.

Spis retten som den er, eller servér den med f.eks. ris, kartofler eller blomkålsris, hvis det skal være ekstra sundt.