Kalvesteak og kartoffelmos med urter

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du kalvesteak og kartoffelmos med urter

Kalvesteak

4 personer

* 400 g kartoffel, nettovægt
* Koldpresset rapsolie
* 4 spsk. fintskåret purløg
* 4 spsk. fintskåret bredbladet persille
* 4 spsk. fintskåret brøndkarse
* Havsalt og kværnet sort peber
* 400 g ekstrafine ærter
* 4 tynde kalvesteaks a ca. 150-175 g
* 4 tsk ekstra jomfruolivenolie
* 4 tsk smør

Sådan laver du kalvesteak med mos

* Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre.
* Mos kartoflerne med en spiseskefuld rapsolie og halvdelen af krydderurterne. Smag til med salt.
* Læg ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie – overhæld med kogende vand, kog op, og dræn ærterne lige inden anretning.
* Vend de drænede ærter med resten af krydderurterne.
* Dup kødet tørt, varm olien op, kom smør ved og lad det bruse op.
* Steg kødet 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Krydr med salt og peber.
* Anret kødet med ærter og mos.