Indisk dahl

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du indisk dahl og raita

Indisk-dahl

4 personer

* 2 løg
* 4 fed hvidløg
* 60 g ingefær
* 500 g tomater (evt. fra dåse)
* olie til stegning
* 4 tsk karry
* 4 tsk spidskommen
* 4 tsk stødt koriander
* 1 tsk kardemomme
* lidt chiliflager
* 4 tsk tomatpuré
* 300 g røde linser
* 1 grøntsagsbouillonterning
* 8 dl vand (kogende)
* salt
* peber
* 6 spsk yoghurt
* 1 limefrugt

Evt. raitadressing:

* 4 dl naturel yoghurt
* 1 agurk
* 1 fed hvidløg
* 1 tsk spidskommen
* salt
* peber
* 2 håndfulde frisk koriander
* 1 limefrugt

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den fint. Skyl tomaterne, og hak dem fint. Bruger du tomater fra dåse, er dette ikke nødvendigt.

Kom lidt olie i en stor gryde, og lad det blive varmt. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien ved høj varme sammen med karry, spidskommen, koriander, kardemomme og chiliflager. Tilsæt tomatpuré, og lad det svitse med et par minutter. Kom derefter tomaterne i gryden, og steg dem med et par minutter.

Hæld linserne i gryden. Tilsæt bouillonterningen og det kogende vand, og bland det hele godt sammen. Lad din dahl simre i 30-40 minutter, til linserne er bløde, og retten er godt sammenkogt. Smag til med salt, peber, lidt yoghurt, limesaft og evt. flere krydderier.

Raitadressing:

Hæld yoghurt i en skål. Skyl agurken, og skær den i små tern. Pres hvidløg, og rør det i yoghurten sammen med agurketern, spidskommen, salt og peber.

Skyl, og hak koriander, og bland det i yoghurten sammen med limesaft.