Grøntsagsspaghetti med kødsovs

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du grøntsagsspaghetti med kødsovs

Grøntsagsspaghetti

3 personer

Kødsovs

  • 500g hakket oksekød
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 50g god røget bacon (et helt stykke)
  • 3 kviste frisk timian (alternativt 1½ tsk. Tørret)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 glas rødvin
  • 100g soltørrede tomater
  • 2 tsk. Rød balsamico
  • 2 ds. Hakkede tomater
  • Evt. parmesan eller revet ost

Spaghetti:

  • 3 stk. Gulerødder
  • ½ stk. hvidkålshoved
  • 4 stk. Snackpeberfrugter, (el. almindelige)

Sådan gør du

  • Skær baconen i tynde skiver og steg i olivenolie i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Når baconen er færdigsteg, tages den op og drypper af på et stykke køkkenrulle.
  • Kom løg, hvidløg og timian i gryden og steg det under omrøring til løgene er bløde og klare
  • Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge ind
  • Tilsæt finthakkede soltørrede tomater, balsamico og hakkede tomater. Skær den ristede bacon i små terninger og kom den tilbage i gryden.
  • Læg låg på og lad det simre en times tid ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, hvis det skulle ske, så tilsæt en smule vand. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres klar.
  • Skær grøntsagerne ud i tynde, lange strimler enten i hånden, med et juliennejern eller skrælle den i brede bånd med en kartoffelskræller, præcis ligesom når du skræller kartofler.
  • Kog i 1-2 minutter med lidt salt, olie og eventuelt citronsaft. Dryppes godt af inden servering
  • Damp i 3-4 minutter. Rør lidt olie og salt i den dampede grøntsags ”spaghetti”
  • Steg i lidt smør eller olie på panden med salt og eventuelt friske krydderurter til de stadig har bid.
Grøntsagsspaghetti