Broccolisuppe med kylling og parmesan

Lagt online Feb. 24, 2019 | English version?

Sådan laver du broccolisuppe med kylling og parmesan

Broccolisuppe

4 personer

* 4 kyllingebrystfileter
* Havsalt
* 1200 g broccoli
* 8 tsk. olivenolie
* 2,4 l grøntsagsbouillon
* 12 spsk. parmesanost, fintrevet
* 1 agurk
* Sort peber, friskkværnet
* 2 stort bundt brøndkarse

Tilbehør:

* 6 skiver rugbrød, ristet

Sådan gør du

* Kog kyllingefileterne i letsaltet vand i 20 min. Tag dem op, og lad dem køle af.
* Skær broccolien groft. Kom den i en gryde med ½ tsk. salt og 2 tsk. olie. Hæld kogende grøntsagsbouillon over, og lad det simre i 10 min.
* Læg osten i to lange, brede striber på en bageplade med bagepapir. Stil den i en ovn ved 200 grader i få minutter, til den er smeltet og let gylden.
* Lav “krøller’’ af agurkeskrællen med en tyndskræller. Stil dem til side.
* Blend broccoli, bouillon og de sidste 2 tsk. olie til en ensartet suppe. Smag til med salt og peber.
* Anret suppen med skiver af kylling, agurkekrøller og brøndkarse samt parmesantwill på toppen. Servér ristet rugbrød til.